logo

Teak

Is het teakdek van uw boot aan vervanging toe of zou u ook een teakdek op uw boot willen?
In opdracht vervaardigt Jachtwerf Lok teakhouten dekken en scheepsbetimmeringen.

Voor de uitvoering van dekken wordt eerste klasse teakhout gebruikt. Daarnaast worden producten gebruikt waar wij al jaren goede ervaringen mee hebben.
Op deze manier bent u verzekerd van een kwalitatief goed dek, welke een meerwaarde is voor uw schip. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons. 


Problemen rondom Teak

 
Omdat Jachtwerf Lok veel teakhout verwerkt in interieurs of teakhout op een dek houdt zij de markt goed in de gaten. In een stukje uit de ANWB Waterkampioen van 2008 stond dat de Tijgerhaai, dit is de redactieboot van de ANWB, waar Jachtwerf Lok een aantal jaren geleden de salon en de natte cel voor heeft gemaakt, belegd is met wel 5 soorten alternatieven voor Teakhout. Men zoekt al jaren naar goed vervangers, maar tot nu toe is men er nog niet in geslaagd. Een stukje kwaliteitshout als Teak is er bijna niet. Kunstof kan hier niet aan tippen. Bij de 5 soorten die werden genoemd zoals Tek Dek, Flexiteak, Marinedeck 2000 (kurk) en waarbij de prijzen per m2 ook bij vermeld waren, werd Teak zelf niet genoemd met de prijs erbij. Wanneer je iets wilt vergelijken moet je zeker ook teak noemen.
 
Dan het volgende aspect: De invoer uit Birma is door de EU verboden. Millieubewegingen zijn hier blij mee. Echter de olieuitvoer gaat door. De kunststoffen worden uit olie vervaardigd. Hoe verklaar je dit? Door dit importverbod zijn de prijzen voor ruw Teakhout per m2 sinds januari 2008 fors gestegen. Echter de markt heeft nu stabiliteit gevonden. Via andere kanalen blijft Teak op de markt. Jachtwerf Lok blijft zoeken naar een mooi stukje Teakhout voor uw jacht.

Adres: Stouweweg 29, 8064 PD, Zwartsluis.

tel: 06 53626999

Stuur E-mail naar: jac.lok@planet.nl

of ga naar contact


SITEMAP