logo

Geschiedenis

Jachtwerf Lok heeft vanaf 1991 tot en met 2004 honderden vloeren en dekken voor interboat sloepen vervaardigd. In 2005 is hiermee gestopt toen interboat haar producten zelf ging vervaardigen in Zwartsluis. Jachtwerf Lok ging echter nog wel verder met het vervaardigen van teakhouten dekken, maar nu op kleinere schaal.

Zo werden er onder meer vloeren gemaakt voor de Rembrand en de Adel sloep. Ook werden er teakhouten dekken gelegd op enkele Hallberg Rassy's. In 2005 verhuisde de firma naar een tijdelijk onderkomen in de kern van Zwartsluis, waar vroeger de Bieze-werf haar werk heeft verricht. Hier heeft zij 2 jaar werkzaamheden verricht.

Maart 2006 verkocht Jachtwerf Lok BV het onroerend goed aan de Stouweweg aan Hebo Maritiem bv. Tegelijkertijd werd er een stuk grond gekocht met 20 meter kade, grenzende aan de megajachtbouwer Vitters. In november 2007 startte de bouw van het nieuwe pand, compleet met onderhoudshal en bovenloopkraan tot 5 ton. Hier zal het bedrijf zich verder kunnen ontwikkelen in het repareren en restaureren van teakhouten dekken voor particliere klanten en bedrijven die van haar diensten gebruik kunnen maken. 

 

De drie kinderen van eigenaar Jacob Lok, Naomi, Rebecca en Thomas Jacob, gaven letterlijk betekenis aan de toekomst door als derde generatie in het familiebedrijf het slaan de eerste paal voor hun rekening te nemen.

 
 

Naomi Thomas Rebecca

 
 
 
 
 

Adres: Stouweweg 29, 8064 PD, Zwartsluis.

tel: 06 53626999

Stuur E-mail naar: jac.lok@planet.nl

of ga naar contact


SITEMAP